כתיבה באמצעות chatֿ GPT, שנדבר על זה?

מעצבת שעובדת בלי תוכנות מתאימות יוצרת דברים נחותים בהשוואה למי שעובדת עם הכלים הטכנולוגיים המתאימים. זה כלל אצבע נכון בכל מקצוע שיש בו טכנולוגיה משמעותית. זה נכון גם בכתיבה. אחרי שהבינה המלאכותית פרצה לחיינו, ליצור טקסט בלי להיעזר בבינה מלאכותית לרוב יוליד טקסט ברמה נחותה. כן, ככל שזה ישמע מוזר - גם כתיבה נועדה לתוצר טקסטואלי וככזה יש לו סטנדרטים.

זה התחיל בצורה חתרנית עם לא מעט ספרים חדשים שבשורת המחבר כתבו את שם ולאחר מכן Chat GPT -כאילו יש שני מחברים לטקסט – מחבר עם בינה אנושית יחד עם בינה מלאכותית. לי זה נשמע טבעי והגיוני לחלוטין, יותר מזה – אני די מתקשה לקרוא טקסטים שנראה לי שהם נכתבו על ידי מחבר אנושי בלבד. זה מרגיש לי טקסט דל וחסר קלוריות – יש משהו מגלומני במובן הרע במישהו שבוחר לכתוב בלי להסתייע בבינה מלאכותית. נראה לי שעד כה הצבתי את עמדתי בצורה הכי חדה שאפשר. 

אז כן, כמובן שאני מודע למכניות של כתיבה מלאכותית, מכניות שלא זורמת טוב לכתיבה אנושית. ai גם חסר יכולת שיפוט ובקרה ולפעמים כותב ממש שטויות. אבל חושב שאנחנו נוטים להתעלם מהחיסרון של הכתיבה האנושית – היא לרוב שטוחה מדאי, לא שיטתית, מלאה בעצמה ויוצרת לופים פנימיים בלי להתקדם לאן שהוא. 

אז מה באמת הפתרון? כתיבה משותפת. כמו שאני מצפה מכותב תוכנה שמבין עניין להיעזר בבינה מלאכותית (גוגל לאחרונה הודיעה שרבע מהקוד החדש שלה נכתב בידי בינה מלאכותית) כך גם כותב אנושי צריך להיעזר בבינה מלאכותית. אפשר להיעזר בו בחשיבה ראשונית וסיעור מוחות מעמיק, היכרות עם מקורות, יצירת רצף לוגי, בחירה נכונה של מילים, ליטוש של הסגנון, המקצב או התחביר של הטקסט – היא לחלוטין יכולה לעזור בכל אחד מהם. 

אפשר תחילה לכתוב סקיצה אנושית ואז להיעזר ב-AI, אפשר לתת לו לכתוב את הסקיצה הראשונית ואז לשפר אותה ולהוסיף ולהשמיט כדי להביא אותה לכדי שלמות. לרוב זה גם ככה יהיה בלופים שבו כל אחד משפר ושולח לשני עד לתוצר הסופי, ממש כמו עבודה עם עורך אנושי. 

מה שבאמת מעניין אותי כקורא הוא לא איך נכתב הטקסט, בדיוק כפי שלא מעניין אותי כשאני משתמש בתוכנה האם היא נכתבה בידי מתכנת או מכונה, מה שמעניין אותי זה האיכות והרלוונטיות של הטקסט עבור מה שמעניין אותי. הסייג היחיד הוא כאשר הטקסט מתאר רגש בגוף ראשון – הייתי רוצה לדעת שהוא אכן משקף רגש ולא מזייף אותה. מלבד זאת, זה לחלוטין לא מעניין אותי. 

אני מסכים שלפעמים טקסט מרגיש "טכני" באופן שקצת מפר את האיזון לטובת המכונה, אבל ברוב הטקסטים האנושיים אני מרגיש שהם "קיטשיים" ומפרים את האיזון לטובת האדם. בין שני האפשרויות הללו אני די מתקשה להחליט מה טוב יותר או מה גרוע פחות. 

דבר אחרון לקראת סיום, אמירה משמעותית נוספת: את הטקסט הזה כתבתי במשך כעשרים דקות. עשיתי את זה לחלוטין ללא עזרת בינה מלאכותית, זה קרה כי הרגשתי שהוא לא נדרש לכך. רוב המאמרים שאני כותב באמצעות בינה מלאכותית לוקחים לי מעל שעתיים – כי נדיר שאני מרגיש שהם טובים כפי שהם ואני נדרש להמון סבבי ליטוש ועריכה. 

אין קשר ישיר בין רמת ה"השקעה" בהפקה של טקסט לבין העובדה שהוא נכתב על ידי אדם או מכונה. נכון שמכונה יכולה לכתוב בשניות משהו שאפשר לפרסם ישירות, אבל לרוב זה משהו שלא באמת ראוי לפרסום כפי שהוא, ואם הוא יצירת מופת בטייק אחד (מייחל לעצמי יום אחד) – תסבירו לי איפה בדיוק הבעיה. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הנצפים ביותר

האם 80% מהנשים נמשכות רק ל20% מהגברים ויתר הגברים נידונו לאומללות?

פרות קדושות

3
דק' קריאה
האם הידיד הגדול ביותר של ישראל?

טראמפ במזרח התיכון: האם ישראל נשארת מאחור?

קונספציות

2
דק' קריאה

למה להמשיך לכתוב למרות שה-AI יכתוב טוב יותר מאיתנו?

פרות קדושות

3
דק' קריאה
האם המסך הוא הבעיה או פתרון לבעיה אחרת?

המסכים הם לא הבעיה – אלא מה שאין מאחוריהם

פרות קדושות

2
דק' קריאה
זה מסר חשוב. למה הוא מפהק?

לא העברת מסרים: 5 שקרים שסיפרו לכם על סטוריטלינג

עסקים

2
דק' קריאה

מהפכת הקיטור והברזל: איך המהפכה התעשייתית בנתה את העולם המודרני

פרות קדושות

2
דק' קריאה
מייל שבועי אחד מרוכז

חושבים שהעולם הוא מאבק בין נרטיבים?

התוכן הכי טוב לאנשים שחושבים סטוריטלינג!