המסכים הם לא הבעיה – אלא מה שאין מאחוריהם

זה לא שכולם רוצים להיות מול מסך. זה פשוט שלרבים מאיתנו אין היום משהו טוב יותר לחזור אליו. מתחת להתמכרות הדיגיטלית מסתתרת שאלה עמוקה יותר: האם יש לנו חוויית חיים עשירה מספיק, כזו שהמסך לא יוכל להתחרות בה?
האם המסך הוא הבעיה או פתרון לבעיה אחרת?

אנחנו חיים בתקופה שהמסך בה אינו רק כלי – אלא מקום. הוא חדר לכל מרחב: עבודה, בית, אהבה, בדידות, דממה. לא מעט אנשים פוגשים את עצמם לראשונה ביום, לא במראה – אלא בצילום סלפי. המסך הפך למעין מרחב ביניים שמחבר אותנו עם העולם – ובאותו זמן, מרחיק אותנו מעצמנו. אנחנו מדברים עליו כעל בעיה, אבל אולי הוא בעצם הסימפטום. אולי מה שמפחיד אותנו באמת הוא לא המסך – אלא מה שהוא חושף: את החולשה של המרחבים שמעבר לו. את הדממה הלא נגישה. את הקשרים שנחלשו. את הקיום שהצטמצם למסך מרצד.

המסך אינו אויב – הוא ריקוד עם הרִיק

כשאין דיאלוג חי, המסך מציע דיאלוג מדומה. כשאין רגש נוכח, הוא מציע תגובה. כשאין הפתעה – הוא מזרים אינסוף תוכן. הוא ממלא חללים שהתרוקנו לאט, כמעט בלי שנרגיש. זה לא שהמסך חזק כל כך – אלא שמה שמסביב הפך לעיתים חלש. לא כי אנחנו לא רוצים קשר אמיתי, עומק, נוכחות – אלא כי התרגלנו להסתפק בתחליף. כי קשה לפעמים להיכנס לעומק של חיים. כי להיות עם מישהו בלי לברוח למסך – פירושו להישאר עם כאב, עם קונפליקט, עם עצמנו. והמסך, הוא כל כך אדיב. הוא לעולם לא מחזיר אלינו את השאלה: איפה אתה באמת?

העולם האמיתי הפך תובעני – והמסך עוזר לנשום

הורים מותשים. מורים עמוסים. זוגות עייפים. שיחות קצרות. מגע מהוסס. חוויות שהופכות ל”סטורי” לפני שהספיקו בכלל לחוות אותן באמת. המציאות, כמו שהיא, דורשת יותר ממה שרובנו מסוגלים להכיל לאורך זמן. וכשאין במרחב הפיזי מקום שמחזיק אותנו באהבה, סבלנות ומשמעות – המסך נעשה לעוגן. לא כי הוא טוב – אלא כי הוא פשוט. הוא מגיש לך עולמות בלחיצת אצבע, בזמן שהעולם האמיתי מבקש ממך להילחם עליהם.

ששששש, אמא בטיקטוק

לא הגבלות – אלא תחליף עשיר

הפתרון איננו בניסיון ליצור ניתוק. אפילו לא באשמה או בחרדה הורית. הפתרון מתחיל בשאלה: האם יש לנו אלטרנטיבה ראויה? מרחב שקט שמזמין נשימה. שיחה שמחזיקה רגש. אדם שמוכן להישאר איתך – גם כשלא קורה כלום. בית שיש בו פינות ישיבה של ביחד, וגם של לבד עמוק. מקום שהלב יכול לנוח בו, מבלי לברוח החוצה.

המסך לא נעלם — אבל הוא מאבד את כוחו כשהעולם האמיתי חוזר להיות מקום שטוב בו. מקום של עומק. של מבט. של משמעות.

שלום במקום מאבק חסר סיכוי

אפשר להילחם במסך, אבל זו מלחמה שתמיד תישאר טכנית. כי גם אם תנצח — מה ישאר במקום? הדרך האמיתית מתחילה ביצירה, לא בביטול. ליצור חיים שיש בהם מספיק עומק כדי לא לברוח מהם. ליצור רגעים שקטים שמזמינים נוכחות, לא ריגוש. ליצור קשרים שאפשר לנוח בהם – לא רק לדווח עליהם.

המסך לא גזל מאיתנו את החיים. הוא פשוט היה שם כששכחנו לבנות אותם. עכשיו הזמן להיזכר. לחזור. ליצור.

וכשנחזיר לעצמנו את העולם – לא נצטרך לבהות באחר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הנצפים ביותר

אם אנחנו לקראת מלחמת עולם שלישית – הנה סצנת הפתיחה שלה

קונספציות

3
דק' קריאה

אלוהים וטבע: האם האלוהים של שפינוזה (ואיינשטיין) הוא תחפושת מתוחכמת לאתאיזם?

פרות קדושות

5
דק' קריאה

כוחה של האינטראקציה החיה עם הקהל: אומנות הסיפור בהופעה

מעבדה

3
דק' קריאה

איך קרטון שטוח שמצליח להיכנס לפרייבט שינה לחלוטין את תעשיית הרהיטים? על איקאה שלא הכרתם

עסקים

3
דק' קריאה
מה זה סטוריטלינג

הנה ההסבר הכי טוב שתשמעו על מה זה סטוריטלינג

עסקים

4
דק' קריאה
שירה, רשתות חברתיות, יומנים, השראה, כתיבה, שיווק עצמי, פייסבוק

בין ספרות לשיווק עצמי- יחסי בגומלין בין כתיבה למדיה חברתית.

פרות קדושות

2
דק' קריאה
מייל שבועי אחד מרוכז

חושבים שהעולם הוא מאבק בין נרטיבים?

התוכן הכי טוב לאנשים שחושבים סטוריטלינג!