ערך עצמי שמבוסס על כסף הוא לא "מצליחנות" אלא נובורישיות פלצנית חלולה

מה תרצה להיות כשתהיה גדול? השאלה שפתחה את תפיסת הזהות העצמית של ילדים בדור הקודם הולכת ומקבלת תשובה אחידה: מפורסם או מצליחן. על מפורסם אדבר בהזדמנות, על מצליחן במאמר הזה בדיוק. "מצליחן" הוא מילה מכובסת ל"עשיר", כאשר כיאה למילה מפותחת יותר, הפעם היא לא מציגה רק מצב כלכלי אלא אידיאל אנושי שלעיתים מגדיר זהות אישית ויוצר ערך עצמי. האם גם אני נפלתי במלכודת ה"מצליחנות"? מה הבעיה בזה בעצם? בואו נעשה קצת סטוריטלינג.

נתחו את העסק וסביבתו באמצעות SWOT

  עסקים חדשים וגם עסקים קיימים צריכים לנתח כל שנה את הסביבה העסקית שלהם והמצב בעסק בצורה שיטתית כדי לדייק יעדים והחלטות.   אחד מכלי הניתוח הפופולריים ביותר הוא ניתוח SWOT. כלי זה מורכב משלושה חלקים:   העסק עצמו – רשימת החולשות של העסק לעומת החוזקות שלו. לפי סדר חשיבות ובהשוואה למתחרים בשוק.   הסביבה […]

כתיבה באמצעות chatֿ GPT, שנדבר על זה?

מעצבת שעובדת בלי תוכנות מתאימות יוצרת דברים נחותים בהשוואה למי שעובדת עם הכלים הטכנולוגיים המתאימים. זה כלל אצבע נכון בכל מקצוע שיש בו טכנולוגיה משמעותית. זה נכון גם בכתיבה. אחרי שהבינה המלאכותית פרצה לחיינו, ליצור טקסט בלי להיעזר בבינה מלאכותית לרוב יוליד טקסט ברמה נחותה. כן, ככל שזה ישמע מוזר – גם כתיבה נועדה לתוצר טקסטואלי וככזה יש לו סטנדרטים.

מייל שבועי אחד מרוכז

חושבים שהעולם הוא מאבק בין נרטיבים?

התוכן הכי טוב לאנשים שחושבים סטוריטלינג!